Anna Granstig / agranstig@cosentino.com / +46 761 68 97 92

Anne Valerys Silestonekök i omgjord ladugård i Burgundy Frankrike

Anne Valery

Anne Valery är en fransk journalist som regelbundet bidrar till innehållet i designtidningarna Art & Décoration, Maisons à Vivre och Maisons à Vivre Campagne. Hon specialiserar sig på heminredning och är författare till flera böcker om dekoration och färger, inklusive Savoir tout faire: Maisons bio (Lär dig göra allt: Organiska hem) och Couleurs & Matières (Färger & Material). Hon föreläser ofta för Art & Décoration, särskilt i Japan.

Ett kök med Silestone i samklang med naturen

Hennes nyfikenhet och känsliga ögon har lett henne att upptäcka nya märken och nya material, som hon älskar att arbeta med, liksom restaureringen och omvandlingen av denna ladugård, som ligger i centrala Bourgogne. Som skicklig kock ville Anne sätta in ett kök i mitten av utrymmet, en äkta samlingsplats för familjeutflykten där okomplicerade måltider kan delas på helger eller helgdagar på landet.

Syftet med att rusta upp denna ladugård som ligger i hjärtat av Bourgogne var att få tillbaka liv till denna byggnad som ligger angränsande till Anne Valeries 1800-talshus. Den gamla gårdsbyggnaden behövde vara helt isolerad innan arbetet kunde börja med att skapa köket och dekorera. Trogen utformningen av gamla gårdsbyggnader hade det små fönster och få öppningar, vilket gjorde att rummet var kallt och släppte knappt in ljus. Anne Valerys avsikt var att göra ladugården beboelig genom att skapa ett centralt kök i mitten av det stora utrymmet och att få in naturligt ljus. Volymen måste vara välisolerad och värmd för att skydda mot de kalla och fuktiga vintrarna som är typiska för regionen.

Inuti detta utrymme på ett plan, på samma nivå som trädgården, behölls de befintliga väggarna och material som valts för att återspegla platsens historia och dess naturliga miljö. Ett betonggolv ökar platsens råa och autentiska karaktär. Valet av en träfinish för köksenheterna och grönt kakel är en påminnelse om dess närhet till trädgården och dess frodiga grönska.

Valet för den centrala bänkskivan/köksön är Silestone® i färgen Charcoal Soapstone. På råd av producenten Sébastien Carrara gjordes också sidorna av ön i samma material, för att skapa visuell kontinuitet. Frukostbaren, även i Silestone® Charcoal Soapstone, skapar en kontrast med sin större tjocklek, gjord av en gerad kant av den 2 cm tjocka plattan (för att ge utseendet med 5 cm tjocklek mot 2 cm tjocklek på resten av ön). Detta är ett familjerum för avkoppling, oavsett vilken del av rummet du befinner dig i tack vare det öppna, ljusa utrymmet och enkelheten i material och färger.

Projektdetaljer:

  • Projekt: Omgård lada/ladugård i Burgundy
  • Look: I samklang med naturen
  • Style: Natural colour palette, simplicity of materials and simplicity of lifestyle.
  • Influens: Trädgårdens toner

Cosentino-material:

2 skivor 2-cm tjock Silestone® Charcoal Soapstone Suede användes för sidor och bänkskiva på köksbron.

Högupplösta foton– Foto: Philippe Danjou

Ladda ner pressrelease här

© Cosentino S.A. All rights reserved

Pin It on Pinterest

Share This